marți, 6 noiembrie 2012

Proces inmatriculare auto 2012


Pentru inmatricularea unui automobil (inmatriculat deja in Romania) ca urmare a procesului de vanzare – cumparare, pasii necesari sunt urmatorii:
1) -se autentifica automobilul la RAR  ~ 110 lei, se face programare inainte. Este necesar talonul si cartea de identificare a masinii, autentificarea o poate face oricine.
2)-se face contractul de vanzare cumparare intre vanzator si cumparator cat si fisa fiscala, la orice birou de acte inmatriculari auto.
3)-cu fisa fiscala si contractul, vanzatorul, scoate masina din evidenta fiscala de la circa financiara a sectorului de unde are domiciliul (primeste stampila pe fisa fiscala). Preferabil, faceti o copie xerox dupa toate actele la acest punct.
4)-vanzatorul preda cumparatorului cheile, talonul (se mentioneata instrainarea) si cartea masinii.
5)-cumparatorul merge la circa financiara a sectorului de unde are domiciliul, isi plateste toate impozitele datorate (se va plati inclusiv noul impozit pentru masina) si se obtine stampila pe fisa fiscala (a doua stampila).
6)-cumparatorul achita taxa de schimbare talon la orice sucursala CEC (37 lei) si taxa de inmatriculare auto la oficiile postale pt sectorul 2, sau administratia fiscala pentru celelalte sectoare. (57 lei)
7)-cumparatorul face un nou RCA in vedere inmatricularii (indiferent daca masina are unul valabil de la vanzator) pe numele sau.
8)-cumparatorul se prezinta la DPRCV unde depune fisa fiscala, talonul si cartea de identitate in original + copii dupa RCA, contract, cartea de identitate, buletin si achita 40 de lei pentru placute noi de inmatriculare standard sau 85 de lei pentru placute personalizate (trebuie predate placutele vechi). Totul se realizeaza la acelasi ghiseu.

Un comentariu:

  1. Salut,

    Taxa de inmatriculare se plateste la orice oficiu postal din sectorul din care sunt? Cineva imi spunea ca doar la trezorerie.

    Alta intrebare:
    Exista intarzieri in acest proces? Daca doresc sa platesc azi taxa, si azi sa si inmatriculez masina, se poate daca totul merge OK? Sau trebuie sa astept dupa ceva acte cateva zile?

    Mersi anticipat!
    Alex.

    RăspundețiȘtergere